Qonnections 2017

18 augusti 2017

Innan sommaren besökte vi Qliks årliga användarkonferens som innehöll många nyheter och information om kommande funktioner. Här har vi sammanställt några av de mest intressanta delarna.

Många av nyheterna handlade om Sense June 2017. Sense blir allt bättre för varje version och den nya versionen innehåller riktigt många bra nyheter. "June 2017" är Qliks nya versionsnumrering. En ny version av Sense kommer att släppas ungefär var 10:e vecka. Se mer information här.

Qlik presenterade flera nyheter som möter dagens och framtidens utökade behov av kopplingar till Big Data och Machine Learning i t.ex. R. I samband med detta kommer också funktioner för att visuellt arbeta med gruppering och mönster av data.

 

Mer om Big Data-hantering
https://community.qlik.com/blogs/qlikproductinnovation/2017/05/24/leave-data-where-it-is

Även NPrinting kommer med många nyheter. Här är några av dem:

  • Möjlighet att skapa extensions
  • Omladdning av metadata
  • API:r för att till exempel starta jobb

Qlik pratar om Augmented Intelligence som är en teknik för att utnyttja både människans och datorns intelligens för att få fram bättre och mer korrekt information.
https://community.qlik.com/blogs/qlikproductinnovation/2017/05/30/from-bi-to-ai

Nu är det också möjligt att blanda sin lokala Sense-miljö med komponenter i molnet - Hybrid Cloud. Det gör att man kan utnyttja det bästa av varje del.
https://community.qlik.com/blogs/qlikproductinnovation/2017/05/26/a-true-hybrid-cloud-platform

Om du inte var på plats och vill se öppningspresentationen från Qonnections så har Qlik lagt upp den: