Qonnections 2018

25 april 2018

De flesta av oss på Drake sitter nu på flygplatsen i Orlando och väntar på att flyga tillbaka till Sverige efter Qliks årliga användarkonferens.

Tillsammans med ungefär 4000 andra deltagare har vi fått se och höra om många nyheter för QlikView och Sense. Till exempel att en licensierad användare ska kunna köra båda verktygen för en mindre extrakostnad. Detta är något som vi och våra kunder har efterfrågat länge. Håll ögona öppna efter vårt nyhetsbrev där vi kommer med mer detaljerad information. Passa förstås också på att fråga oss när vi träffas så kan vi berätta ännu mer och visa exempel på olika nyheter.

Qlik berättade för oss att vi var den partner som hade högst andel av företaget på plats. Vi tror det är viktigt att konsulter är med och själva få se och höra vad alla nyheter består av, hur trenderna inom BI ser ut globalt och vad som kommer imorgon. På bilden ovan syns ett av våra två lag som ställde upp i Late Night Lunacy där man på några timmar ska bygga applikationer för någon organisation inom välgörenhet, miljö eller liknande. I år var det C40 som tog med sig data och fick hjälp med att förbättra sin analys.

Ett stort grattis till Claes, Ralf, Alexander och Per som tillsammans tog inte mindre än åtta certifieringar inom QlikView och Sense: Qlik Sense Data Architect, Qlik Sense System Administrator, QlikView Developer och QlikView Designer.